Naar vacature overzicht

 

Vacature Adviseur-onderzoeker medior/senior (32-36 uur)

 

Over Het PON & Telos

Het PON & Telos is een sociale kennisonderneming in het hart van de samenleving. We beschouwen het als onze opdracht om maatschappelijke besluitvorming te verbeteren. Dat doen we door wetenschappelijke kennis met kennis van de praktijk te verbinden. Waarbij iedere stem telt. Meningen en feiten halen we op, onderzoeken we, analyseren we en duiden we. Met prikkelende aanpakken en innovatieve methoden. Daarbij zijn we altijd gericht op duurzame ontwikkeling: de harmonieuze verbinding tussen sociale, ecologische en economische doelstellingen. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van samenleven, nu en in de toekomst.

Met een multidisciplinair en creatief team van circa 30 adviseur-onderzoekers werken we vooral voor lokale en regionale overheden in Nederland, maar ook voor corporaties, banken, zorg- en welzijnsinstellingen, fondsen en maatschappelijke organisaties. We werken daarbij intensief samen met maatschappelijke organisaties en andere kennisinstellingen en zijn officieel partner van Tilburg University. Met onze kennis en inzichten adviseren we initiatiefnemers, beleidsmakers en bestuurders. Zodat ze afgewogen keuzes kunnen maken. En zodat ze een positieve impuls kunnen geven aan de samenleving van morgen.

Het PON & Telos positioneert zich nadrukkelijk als bemiddelaar tussen wetenschappelijke kennis en innovatieve (beleids)praktijken. In allerlei samenwerkingsverbanden wordt relevante kennis gemobiliseerd en waar nodig opnieuw ontwikkeld, ten behoeve van nieuwe vormen van duurzame ontwikkeling.

 • Het verschaffen van inzicht in het complex van (f)actoren dat van invloed is op het ontstaan van maatschappelijke problemen in relatie tot duurzame ontwikkeling;
 • Het organiseren en faciliteren van communicatie en debat over (oplossingen voor) die problemen

 

Werken als adviseur-onderzoeker bij Het PON & Telos

Als adviseur-onderzoeker werk je aan kwantitatieve analyses en impact assessments op met name de thema’s sociaal domein of arbeidsmarkt(beleid), draag je inhoudelijk bij en geef je richting aan de doorontwikkeling van de monitoringsactiviteiten van Het PON & Telos. Ook ben je gericht op het aangaan van strategische samenwerkingsverbanden.

 

De uitdaging

De adviseur-onderzoeker die wij zoeken:

 • Draagt actief bij aan structurele kennisopbouw, ontwikkelt en benut netwerken, verbindt kennis en netwerken ten behoeve van opdrachtgevers en ten behoeve van Het PON & Telos als kennispartner in het netwerk
 • Voert kwantitatieve analyses uit en heeft belangstelling voor transities en systeemvernieuwing
 • Beschikt over een eigen kennisbasis, denkt in termen van kansen, beschikt over een  eigen netwerk
 • Kan kennis schriftelijk en mondeling helder overdragen aan verschillende doelgroepen en draagt bij aan het maatschappelijk debat
 • Zorgt voor omzet en productiviteit

Wij zoeken

 • Een kundig en resultaatgericht adviseur-onderzoeker voor 32-36 uur per week
 • Iemand met affiniteit voor één van onze thema’s (specifiek sociaal domein of arbeidsmarkt)
 • Een conceptueel denker met een sterk analytisch vermogen
 • Een bruggenbouwer die kansen weet om te zetten in zakelijke afspraken en daarmee bijdraagt aan het functioneren van de organisatie als geheel
 • Een enthousiaste en inspirerende teamspeler die communicatief sterk is
 • Iemand met een initiatiefrijke, leergierige, proactieve en resultaatgerichte houding

Functie-eisen

 • Een relevante academische opleiding, bij voorkeur met aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en gebruiken van data en monitoring (modellering)
 • Minimaal ervaring opgedaan in een eerdere relevante functie
 • Aantoonbare adviesvaardigheden

 

Arbeidsvoorwaarden

Het PON & Telos biedt een professionele en uitdagende werkomgeving, waarbinnen collegialiteit, leren en samenwerken de sfeer bepalen. We investeren in je met opleidingen en trainingen en geven je de ruimte om je talenten te ontplooien. Je hebt daarbij zelf een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voorlopig voor de duur van 1 jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk.

 

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met dr. Susanne Agterbosch (plaatsvervangend directeur) via s.agterbosch@hetpon-telos.nl of via 06-30037627 of met dr. Patrick Vermeulen (directeur-bestuurder) via p.vermeulen@hetpon-telos.nl  of 06-20703012. Je cv en motivatiebrief kan je sturen aan Gijs Outmaijer via g.outmaijer@hetpon-telos.nl.