PON jaarverslag 2017

2017 was voor het PON een feestelijk jaar! Allereerst natuurlijk omdat we 70 werden! Sinds 1947 draagt het PON bij aan samenleven in Brabant en inmiddels ook steeds meer daarbuiten. Met onze burgerpeilingen voor gemeenten in heel het land en dit jaar ook met het opleveren van een monitor Sociale Samenhang in Gelderland. Binnen Brabant hebben we vele projecten en onderzoeken opgepakt. Een aantal daarvan kunt u terug vinden in dit jaarverslag.

Het was echter vooral een feestelijk jaar, omdat we opnieuw merkten dat ons werk er toe doet. Beleidsmakers en bestuurders weten gelukkig het belang van goede informatie en inzicht nog steeds te waarderen. Daar ligt onze kracht: meningen en voorkeuren ophalen uit de samenleving. In gesprek zijn met mensen: emoties verbinden aan feiten en kennis koppelen aan beleving. We gaan daarin vaak een stap verder.

emoties verbinden aan feiten, en kennis koppelen aan beleving

Zo praten we niet alleen over Poolse arbeidsmigranten, maar met. Overigens ook met huisvesters, uitzendbureaus, bedrijven, bewoners en gemeenten. We ontwikkelen dialoogvormen die niet leiden tot praten alleen, maar die gaan over wat werkelijk speelt en wat zelf te doen. We duiken de wereld van erfgoedgemeenschappen in, om te zien dat vrijwilligerswerk eigenlijk verantwoordelijkheidswerk is. Om maar enkele voorbeelden te noemen. Feestelijk is natuurlijk ook de lancering van een nieuwe website en online magazines, de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, de vele evenementen waar we aan bij hebben gedragen, de samenwerking met andere organisaties en het werken in een team van gedreven topprofessionals. Onze passie voor samen leven zetten we dan ook met veel plezier door in 2018. Veel leesplezier!

 

Lees het PON jaarverslag 2017