Nieuws

Doornbos-Linie in het oog! Online van start!

Britte van Dalen MSc
   
14 februari 2019

De bewoners van Doornbos en Linie, twee wijken in de gemeente Breda, zijn gevraagd om hun mening te geven over het thema wonen in de wijk. De gemeente en wijkprofessionals willen graag weten wat het wonen in de wijken Doornbos en Linie fijn maakt, welke dingen er minder fijn zijn, hoe veilig bewoners zich voelen en wat er leeft onder bewoners. Ze gaan graag met elkaar in gesprek om te kijken hoe ze samen de wijk nog leuker, mooier en veiliger kunnen maken.

In het project ‘Doornbos-Linie in het oog!’ staat de stem van de bewoners centraal. De naam is dan ook verzonnen door één van de wijkbewoners. In het kader van dit project liepen professionals rond in de wijk en spreken ze bewoners aan om te vragen waar zij gelukkig van worden? Ook zijn er twee dialoogavonden georganiseerd waarbij ideeën en ervaringen zijn uitgewisseld met andere bewoners en professionals in de wijk. Daarnaast wil de gemeente graag online met bewoners in gesprek.

Het PON is gevraagd om dit onlinegesprek met bewoners te begeleiden. Dit doen we aan de hand van een research community. Zo’n 60 inwoners hebben zich aangemeld om online mee te praten over het wonen in de wijk! Aan de hand van een vijftal vragen en verschillende opdrachten gaan we de komende 10 dagen met bewoners in gesprek. We gaan online onder andere ook in gesprek over wat ze fijn vinden aan het wonen in hun wijk en wat er juist minder fijn is. We vragen hen naar ideeën ter verbetering van de dingen die minder goed gaan, of ze zich veilig voelen en hoe hun contacten in de wijk zijn. Daarnaast mogen ze dromen over de toekomst. Wat zouden de inwoners willen voor hun wijk? Hoe kunnen ze samen de wijk mooier maken?

Vergelijkbare actualiteiten